POLITYKA PRYWATNOŚCI

Ochrona danych osobowych

 

Cześć!

Tu Nineczka Majóweczka. Na tej stronie dowiesz się, jak przetwarzam dane osobowe za pośrednictwem strony nineczkamajoweczka.bieszczady.pl  z kursami i szkoleniami.

 

W sprawach związanych z polityką prywatności można skontaktować się z nami  pod adresem: nineczkamajoweczka@gmail.com

Twoja prywatność i dane, które nam powierzasz, robiąc zakupy w sklepie lub zapisując się na nasz newsletter, są dla nas bardzo ważne. Nigdy nie udostępniamy ich osobom niepowołanym ani nie wysyłamy niczego, na co nie wyraziłaś/wyraziłeś zgody. 

 

W momencie, kiedy powierzasz nam swoje dane, przysługują Ci następujące prawa:

  • Prawo do wglądu, jakie Twoje dane przetwarzamy
  • Prawo do korekty danych
  • Prawo do wycofania zgody na przetwarzanie danych
  • Prawo do całkowitego usunięcia danych

 

Żeby skorzystać z tych praw, napisz do nas na adres: nineczkamajoweczka@gmail.com

 

Zapis do newslettera

 

Administratorem danych jest Nineczka Majóweczka LTD Suite 18 Equity Chamber, 249 High Street North, BH15 1DX Poole

  1. W sprawie danych osobowych możesz kontaktować się z nami pod adresem: nineczmajaoweczka@gmail.com
  2. Newsletter jest to automatyczna wysyłka wiadomości e-mail do naszych odbiorców i klientów. Zapisanie się do newslettera jest dobrowolne i w każdej chwili można się z niego wypisać (pisząc na adres nineczkamajoweczka@gmail.com).
  3. Zapisując się do newslettera Nineczka Majóweczka, podajesz mi swoje dane: imię oraz adres e-mail.
  4. Podane przez Ciebie dane wykorzystujemy w celu wysyłki newslettera zawierającego treści związane z tematyką działalności Nineczka Majóweczka. Nie udostępniamy tych danych innym firmom ani niepowołanym osobom.
  5. Newsletter Nineczka Majóweczka zawiera: porady na temat naturalnych kosmetyków, ziół, zdrowia, zdrowego stylu życia, informacje o bezpłatnych wydarzeniach, takich jak wyzwania instagramowe czy webinary, oraz informacje marketingowe i handlowe, np. zaproszenia do udziału w płatnych kursach. Od czasu do czasu polecamy też płatną ofertę innych firm, która może być interesująca dla naszych czytelniczek.
  6. Twoje dane przetwarzamy na podstawie Twojej zgody wyrażonej w sposób elektroniczny — w czasie wypełnienia formularza zapisu na newsletter.
  7. Przy zapisie na newsletter stosuję zabezpieczenie „double opt-in”. Polega to na tym, że po podaniu swoich danych w formularzu zapisu, otrzymujesz wiadomość e-mail z prośbą o potwierdzenie. Mechanizm ten zapobiega podawaniu cudzych danych w momencie zapisu na newsletter. Jeśli nie potwierdzisz zapisu na newsletter — nie zostajesz zapisana/zapisany, a Twoje dane nie będą przez nas przetwarzane.
  8. Możesz cofnąć zgodę na przetwarzanie Twoich danych (czyli wypisać się z newslettera), klikając w link „Wypisuję się z newslettera”. Link ten znajduje się na dole każdej wiadomości e-mail, którą ode nas otrzymujesz. Innym sposobem na cofnięcie zgody na przetwarzanie danych i wypisanie się z newslettera jest wysłanie wiadomości na adres: nineczkamajoweczka@gmail.com
  9. Twoje dane są wykorzystywane wyłącznie w związku z działalnością Nineczka Majóweczka. Nie udostępniamy ich innym firmom ani niepowołanym osobom.
  10. Firmy, z którymi współpracujemy w celu realizacji usług Nineczka Majóweczka (np. Mailerlite, który obsługuje wysyłkę newslettera), mają dostęp do Twoich danych wyłącznie na zasadzie powierzenia danych. Oznacza to, że mogą z nich korzystać WYŁĄCZNIE w celach wskazanych przez Nineczka Majóweczka. Na przykład: Mailerlite przechowuje na swoich zabezpieczonych serwerach Twój adres e-mail, ale nie ma prawa wysyłać Ci wiadomości e-mail ze swoją własną ofertą.
  11. Twój adres e-mail podany w momencie zapisu na newsletter może być przez nas wykorzystywany w działaniach marketingowych na Facebooku, a konkretnie przy kierowaniu reklam do odpowiednich grup odbiorców. Działa to w ten sposób, że możemy pobrać całą listę e-mail, a następnie wykorzystać ją do stworzenia w Menadżerze Reklam na Facebooku tak zwanej niestandardowej grupy odbiorców. Pozwala to kierować reklamy tylko do osób zapisanych na newsletter lub do stworzenia grupy odbiorców podobnych do osób zapisanych na newsletter. Działa to w sposób automatyczny i statystyczny, tzn. Facebook nie udostępnia nam żadnych informacji na Twój temat, a jedynie kieruje do Ciebie odpowiednią reklamę.
  12. W każdej chwili masz prawo dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub zmniejszenia zakresu, w którym przetwarzamy Twoje dane.
  13. Przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych),co do przetwarzania Twoich danych osobowych.
  14. Podanie Twoich danych osobowych jest nieobowiązkowe.

 

Zakupy w sklepie internetowym kursy

Administratorem danych jest Nineczka Majóweczka LTD Suite 18 Equity Chamber, 249 High Street North, BH15 1DX Poole

  1. W sprawie danych osobowych możesz kontaktować się z nami pod adresem: nineczkamajoweczka@gmail.com
  2. Kiedy dokonujesz zakupu poprzez sklep internetowy nineczkamajoweczka.bieszczady.pl , podajesz następujące dane: adres e-mail (który jest konieczny do realizacji usługi) oraz imię i nazwisko (te dane nie są konieczne, ale ułatwiają nam kontakt z Tobą i np. przyjmowanie kursantów do naszych grup na Facebooku). Adres e-mail jest konieczny do realizacji usługi, ponieważ wszystkie produkty wysyłam drogą elektroniczną, właśnie na podany adres e-mail.
  3. Jeśli po złożeniu zamówienia w sklepie chcesz otrzymać fakturę, musisz uzupełnić w formularzu następujące dane: Nazwa firmy, adres, numer NIP. Dane te wykorzystuję wyłącznie w celu wystawienia faktury oraz prowadzenia dokumentacji księgowej.
  4. Powyższe dane powierzamy firmom, które współpracują z Nineczka Majóweczka w celu realizacji naszych usług. Firmy te (np. biuro rachunkowe czy firma obsługująca techniczną stronę platformy do kursów internetowych) mają dostęp do Twoich danych WYŁĄCZNIE w celu realizacji usług dla Nineczka Majóweczka. Firmy te nie mają prawa przetwarzać ich we własnych celach ani przekazywać ich niepowołanym osobom czy innym firmom.
  5. W każdej chwili masz prawo dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub zmniejszenia zakresu, w którym przetwarzamy Twoje dane.
  6. Przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych), co do przetwarzania Twoich danych osobowych.
  7. Podanie Twoich danych osobowych jest nieobowiązkowe.

 

Dane przekazane przez formularz online

  1. Dane przekazane w ramach formularza kontaktowego w zakładce Kontakt na stronie internetowej nineczkamajoweczka.bieszczady.pl przetwarzane są w celu umożliwienia kontaktu z Administratorem. Kontaktując się z Administratorem e-mailowo oraz poprzez formularz kontaktowy, przekazujesz swój adres e-mail jako adres nadawcy wiadomości oraz swoje imię i nazwisko i ewentualnie inne dane znajdujące się w treści wiadomości. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych w takim przypadku jest zgoda wynikająca z zainicjowania kontaktu.
  2. Twoje dane osobowe przekazywane w ramach kontaktu e-mailowego, poprzez formularz kontaktowy oraz formularz zapisu na konsultacje przetwarzane są wyłącznie w celu obsługi danego zapytania.
  3. Wysłanie wiadomości poprzez formularz kontaktowy nie wiąże się z zapisaniem do newslettera.

 

Pliki Cookie (czyli tzw. ciasteczka)

  1. Strona internetowa nineczkamajoweczka.bieszczady zapisuje na Twoim komputerze pliki cookies, znane także jako ciasteczka. Pliki te zapisywane są w schowku Twojej przeglądarki internetowej na Twoim komputerze, telefonie, czy innym urządzeniu, na którym wyświetlasz tę stronę.
  2. Pliki cookies wykorzystywane są przede wszystkim do prowadzenia statystyk strony w serwisie Google Analytics. Dzieje się to w sposób automatyczny. Dzięki temu wiemy, ile osób odwiedza naszą stronę, które podstrony są czytane najczęściej, a które są pomijane. Pozwala nam to pracować nad jakością publikowanych treści i odpowiadać na potrzeby naszych czytelników.
  3. Dodatkowo pliki cookie wykorzystywane są na tej stronie internetowej do poprawnego działania wtyczek społecznościowych, które pozwalają łatwo publikować wpisy z naszego bloga na stronach serwisów społecznościowych takich jak Facebook, Twitter czy Pinterest.
  4. Pliki cookies obsługują też proces logowania się. Dzięki nim nie trzeba za każdym razem wpisywać od nowa loginu i hasła, bo są one zapisane na Twoim komputerze właśnie w plikach cookie.
  5. Jeżeli uważasz, że obecność plików cookie narusza Twoją prywatność, możesz w każdej chwili je wyłączyć zarówno dla konkretnej witryny, jak i w ogóle dla wszystkich połączeń z Twojej przeglądarki. Czasem może to skutkować uniemożliwieniem działania wybranych funkcjonalności stron internetowych.

Jak wyłączyć pliki Cookie w Twojej przeglądarce?

Poniżej znajdują się instrukcje wyłączenia plików Cookie w popularnych przeglądarkach internetowych. Jeżeli Twoja przeglądarka nie pasuje do żadnego z podanych poniżej opisów, poszukaj pomocy na stronie twórcy przeglądarki lub w jej pliku pomocy.

GOOGLE CHROME

Przeglądarka ta oprócz możliwości wyczyszczenia plików cookie pozwala przejrzeć szczegółowy opis funkcji prywatności przeglądarki.

Aby wyczyścić pliki cookies i inne dane przeglądania, kliknij na przycisk z trzema poziomymi kreskami, który znajduje się po prawej stronie paska adresu. Z pojawiającego się menu wybierz „Narzędzia” a następnie „Wyczyść dane przeglądania”. Szczegółowy opis funkcji prywatności przeglądarki znajduje się pod linkiem „Więcej informacji”.

MOZILLA FIREFOX

Ta przeglądarka udostępnia Ci możliwość określenia, czy nie chcesz być śledzony poprzez pliki cookie w ogóle, czy też chcesz usunąć określone pliki cookie konkretnych witryn internetowych.

Aby określić te ustawienia w menu „Narzędzia” wybierz „Opcje” a w nich zakładkę „Prywatność”.

MICROSOFT INTERNET EXPLORER

Dzięki specjalnemu suwakowi możesz określić ogólny poziom swoje prywatności. Dodatkowo korzystając z przycisku „Witryny”, możesz decydować o ustawieniach dla konkretnych serwisów internetowych.

Aby określić te ustawienia w menu „Narzędzia” wybierz „Opcje internetowe” a w nich zakładkę „Prywatność”.

OPERA

Korzystając z przycisku „Opera” umieszczonego w lewym górnym rogu należy otworzyć menu oraz wybrać w nim „Ustawienia” a dalej opcję „Wyczyść historię przeglądania”. Dodatkowo znajduje się tam przycisk „Zarządzaj ciasteczkami…”, który pozwala na bardziej zaawansowane zarządzanie opcjami dla poszczególnych stron internetowych.

APPLE SAFARI

Korzystając z menu „Safari”, wybierz „Preferencje” a w nim zakładkę „Prywatność”. Zakładka ta zawiera rozbudowane opcje dotyczące plików cookie.

TELEFONY KOMÓRKOWE, TABLETY ORAZ INNE URZĄDZENIA MOBILNE

Każdy rodzaj urządzenia mobilnego może obsługiwać taką funkcjonalność w inny sposób zależnie od rodzaju urządzenia i wykorzystywanej platformy. Dlatego należy zapoznać się z ustawieniami prywatności w pliku pomocy, dokumentacji lub instrukcji obsługi danego urządzenia lub systemu operacyjnego.